5 gode grunde til at Public Speaking bør have top prioritet hos ledere!

Home/Uncategorized/5 gode grunde til at Public Speaking bør have top prioritet hos ledere!

5 gode grunde til at Public Speaking bør have top prioritet hos ledere!

Sociale medier kan være effektive, men hvor meget betyder det at kommunikere direkte og personligt? Her er de 5 bedste grunde til, at Public Speaking er afgørende fagligt såvel personligt.

Af alle de færdigheder, du kan erhverve for at lykkes i erhvervslivet, er public speaking eller formidling fra scenen blandt de vigtigste. Det kommer måske som en overraskelse for nogen – men det at træde i karakter på scenen foran en gruppe (stor som lille) kunder, medarbejdere eller andre stakeholders kalder på mod og respekt. Og i en tid, hvor synlig ledelse er efterspurgt som aldrig før, må formidling fra scenen siges at være kongedisciplinen. Du bliver ganske enkelt ikke mere synlig end når du formilder dit budskab og manifesterer dit lederskab fra scenen.

Mange frygter public speaking – men hvis du kan lære at håndtere din frygt, så kan denne disciplin være en stærk accelerator til ny vækst, forfremmelser og meget mere.
Som speaker-coach tror jeg fuldt og fast på, at jo mere du prioriterer public speaking, desto mere vil du lære at nyde det og være i det – til gavn for både dig selv og den virksomhed, du repræsenterer.

Og ja – i en tid med sociale medier, betyder denne disciplin faktisk overraskende meget.

Herunder har jeg uddybet blot 5 af mange gode grunde til, hvorfor du som leder bør investere i at udvikle dit lederskab på scenen

Public Speaking kan føre til personlig branding, ære og forfremmelser

90% af alle har en eller anden grad af nervøsitet ved at stå på scenen – nogle i en så alvorlig grad at de ville besvime eller det, der var værre, hvis de havnede deroppe ved en fejl.

Dette er en af de gennemgående udfordringer, som jeg hjælper mine klienter med at få lagt bag sig og som ligger i vejen for kvantespring i vækst og karriere.

Det siger sig selv, at hvis din chef beder dig levere et indlæg, en præsentation eller en tale, og du gang på gang finder på undskyldninger for at undgå det, så vil han uvilkårligt begynde at kikke efter en anden. Og det er en skam, for der er få situationer, hvor du er kan “shine” så meget som på scenen og som kan påvirke din karriere i en positiv retning.

Public Speaking når ud til mange – hurtigt

Public Speaking er en utrolig effektiv form for kommunikation. Selv hvis du blot præsenterer for dit team eller på et morgenmøde i et netværk er det hurtigt en 1:10 eller 1:25 ratio. Hvis du havner på programmet på en konference eller en business-summit kan du hurtigt stå foran 100, 200 måske 500 potentielle kunder, partnere eller investorer (eller potentielle arbejdsgivere). Tænk over det. Hvad vil du helst. Tale til 200 kunder på en gang? eller afholde 200 møder – med alt den forudgående planlægning og administration i form af telefonopkald, mødebooking, aflysninger, tilbud, kørsel m.v.

Du sparer enorme summer ved at tage scenen – både målt i tid og penge. Jeg ved fra erfaring at det nemt kan tage op mod 12 måneder for en sælger at booke og afholde 100 kundemøder. Det kan med den rette planlægning gøres på en enkelt konference.

Og i en tid med sociale medier vil du opleve, at du kun er et klik væk fra at blive eksponeret på publikums FB/Insta/LinkedIn – og det sker hele tiden. SIger du noget interessant, har et citat, en øvelse eller en model som er “likeable” – jamen så vil publikum dele dig og pludselig er det ikke de 200 i salen der har oplevet dig, men måske 5, 10, 15.000 mennesker.

Public Speaking sætter liv til dit budskab

Jeg plejer at sige, at alt hvad du siger fra scenen bare lyder bedre. Altså ment sådan, at det selvsamme budskab du leverer i et mødelokale foran 1, 2 eller 3 mennesker, hvor I sidder foran hinanden bare har en større impact når det bliver sagt fra en scene foran en større gruppe mennesker. Det er svært at forklare – jeg kalder det “Scenens magi”.

Scenen muliggør brugen af flere virkemidler og en mere dynamisk kommunikation. Indholdet af det vi siger er vigtigt, men måden vi siger det på – vores tonation, volumen, styrke, dybde, tenpo og pauser er vigtige for opfattelsen og det er vores non-verbale kommunikation også – vores mimik, gestik og den måde vi bevæger os på.

Public Speaking skaber fællesskab

Når du som leder tager scenen og brænder igennem vil dine medarbejdere blive genbekræftet i, at du var den rigtige arbejdsgiver. Det mod man viser, når man træder op foran en større gruppe skaber respekt og stolthed i teamet.

Scenen er samtidig et meget mere autentisk og effektivt sted at formidle sine visioner, værdier og virksomhedens retning. Der skabes mange flere følelser og engagement end når de står skrevet på en hjemmeside eller på et visionboard i receptionen.

En stor udfordring i mange organisationer er at sikre et ensartet budskab – at alle i virksomheden og andre stakeholders for den sags skyld, har den samme opfattelse af dit budskab som du ønsker. Ofte kan den famøse fjer blive til 3 høns der fiser i alle retninger, men når alle er samlet i en sal sikrer du som leder, at alle har har hørt dit budskab og at det opfattes, som du ønsker.

Public Speaking øger dit personlige lederskab

En ting er at have adgang til de rigtige redskaber og strategier til hvordan du skal formidle dit budskab. Noget andet er hvad det egentlig er, du ønsker at formidle.

Hvad er dit budskab? Hvad står du for? Hvad er dine værdier? Hvordan vil du motivere dit team? Hvad er dine ledelsesprincipper? Hvad er din vision? Hvad bliver folk målt på? Og hvordan vil du eksekvere dit lederskab?

Når du begynder at arbjde struktureret med dine “Own The Stage” færdigheder, vil du opleve at dit personlige lederskab vokser enormt. Dels fordi du bliver tvunget til at stille dig selv så mange vigtige spørgsmål, men også fordi dit mod og dit lederskab konstant bliver udfordret, når du tager scenen.

Ledelse fra scenen er som sagt synlig ledelse i højeste potens

Hvis du også ønsker at arbejde med dit lederskab og dine færdigheder på scenen kan du vælge en af vores 3 forskellige uddannelser eller et coaching-program med Thomas. Læs mere på www.afps.dk

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Thomas Rex

Thomas Rex

Thomas er blandt de mennesker i Danmark, der har hørt, analyseret og givet feedback på flest foredrag. Dertil har han selv holdt leveret godt 200 foredrag og workshops indenfor Personligt Lederskab, Goal setting, Networking og selvudvikling

Skriv et svar

Leave A Comment

Tilmeld dig nyhedsbrevet