Sådan opnår du stærkere relationer på scenen

Home/Uncategorized/Sådan opnår du stærkere relationer på scenen

Sådan opnår du stærkere relationer på scenen

UNDGÅ FEJLEN SOM 95% AF ALLE DANSKE LEDERE LAVER – på scenen og opnå stærkere relationer og større gennemslagskraft
 
”Stage time is wealth time” – det har du måske hørt mig sige nogle gange efterhånden. Men sandheden er at stage time is POTENTIAL wealth time.
 
Alt for mange ledere får slet ikke nok værdi ud af deres tid på scenen – og det er en skam.
 
Det kan der være mange grunde til. Rigtig mange. Men en af dem jeg oplever meget ofte – i særdeleshed hos ledere er, at de træder op foran publikum med det forkerte mindset. Og det er lige meget om det er på den store scene foran 100 mennesker, på et netværksmøde foran 25 eller måske bare 8 mand ved et teammøde.
 
Men inden jeg fortæller dig, hvad det er, som de fleste ledere har misforstået, så lad mig bede dig reflektere over, hvad du forbinder med en god taler/foredragsholder/ indlægsholder. Hvad er det de kan, som gør, at du tænker – ”wow”.
 
Har du tænkt?
 
Og hvad du kom frem til? Mit bud er, at vi blandt de forhold du har tænkt over finder ”Evnen til at få dig som publikum til at føle dig godt tilpas” eller ”Evnen til at skabe følelser hos dig”.
 
Den effekt kan skabes på mange måder. F.eks. via gribende storytelling eller sjove anekdoter, via stærke billeder eller inspirerende film-klip, noget empiri der overrasker og selvfølgelig… via involvering af publikum.
 
Og JA det er netop involvering af publikum vi skal tale om. For her ligger et kæmpe, og for de fleste ledere, uudnyttet potentiale. Mange tror af fejlagtigt, at det handler om at imponere med en monolog. Men intet kunne være mere forkert.
 
Public Speaking er først og fremmest en social kompetence – og hvad betyder det så?
 
Det betyder, at publikum skal gå fra dit indlæg med en oplevelse af dialog. En følelse af, at du oprigtigt kærer dig for dem. At du er nysgerrig på dem, og at de er blevet involveret, rørt og kommet tættere på dig.
 
Husk også på, at det er meget sværere at føre en monolog end en dialog. Du lægger meget større pres på dig selv ved at skulle kunne levere hele dit indlæg uafbrudt og udenad.
 
Misforstå mig ikke; Du skal stadig være den der taler og leverer mest – men kan du inddrage publikum, vil du opleve mange fordele.
 
– Folk er mere nærværende og nysgerrige 
– Energien er højere, når snakken går & folk involveres 
– Der bliver mere støj – hvilket tager toppen af nervøsiteten 
– Dialog fjerner resten af din nervøsitet 
– Du virker mere sympatisk, fordi du viser interesse i publikum
– Ved brugen af flere læringsstile øger du både udbytte og chancen for ibrugtagning 
– Du får skabt meget stærkere relationer til dit publikum 
– Du opnår stærkere ejerskab over dit budskab, når publikum er blevet hørt og involveret. 
– Når publikum tænker, taler sammen eller andet – giver du dig selv en mulighed for lige at samle op med dine noter. Har du glemt noget? Og hvad kommer der nu?
 
Hvordan du kan så involvere publikum i praksis? Ja det er en anden snak. Det er et hav af muligheder, forskellige virkemidler og øvelser. Det er bl.a. noget af det vi træner på mine forskellige workshops.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Thomas Rex

Thomas Rex

Thomas er blandt de mennesker i Danmark, der har hørt, analyseret og givet feedback på flest foredrag. Dertil har han selv holdt leveret godt 200 foredrag og workshops indenfor Personligt Lederskab, Goal setting, Networking og selvudvikling

Skriv et svar

Leave A Comment

Tilmeld dig nyhedsbrevet