Sådan øger du publikums oplevelse markant…

Home/Ledelse/Sådan øger du publikums oplevelse markant…

Sådan øger du publikums oplevelse markant…

Tips til at eje scenen

Som speaker eller indlægsholder kan det at involvere dit publikum give dig mange bonuspoint. Først og fremmest kan det hjælpe til at forkorte afstanden til publikum og give dem indtryk af at du har empati og interesserer dig for dem. Men det kan også give dem oplevelsem af at de er med I en dialog og ikke bare en monolog. En god øvelse kan også være med til at tage toppen af din nervøsitet og i øvrigt virker det selvsikkert og overskudsagtigt at involvere publikum. Perception is reality og det kan give publikum en mere positive opfattelse af dig og starte en positive spiral, som giver dig endnu mere selvtillid.

Involvering af publikum kan ske på mange måder og er noget af det jeg underviser I på mine Own The Stage forløb – uanset om man vælger en rent selvstudie, et blended learning forløb, hvori der indgår facetime træning med mig eller om man vælger et rent coaching-forløb.

En af de hyppigste klager jeg får fra publikum, når jeg laver markedsundersøgelser er at de føler at de ofte er indlagt til en envejs forestilling. En monolog. Og det bliver hurtigt kedeligt, og de griber tit til mobile, går på toilettet eller døser hen.

En Q&A session afslutningsvis kan hjælpe på det – men det er ikke nok.

Jeg bruger selv både øvelser – Icebreakers i starten og øvelser undervejs, hvor mit publikum både bliver involveret mentalt og fysisk for at aktivere flest mulige læringsstile og for at få noget energi i rummet.

En ny og sjov metode jeg opdagede for nyligt og som jeg har testet af med stor succes er ”polling software” – og her taler jeg ikke om de frække man bruger til strip eller brandmandsøvelser – men om meningsmålinger. Ja du læste rigtigt. Der er nu udviklet et stykke software som du som indlægsholder kan bruge Live – mens du leverer dit foredrag, workshop eller indlæg.

Der findes sikkert flere udbydere, men jeg er faldet over https://www.polleverywhere.com/ som har en gratis variant du kan starte ud med. Det her værktøj er designet specifikt til os public speakers og gør det muligt for dig at bede dit publikum om deres mening ila ganske få minutter.

 

Hvordan virker det?

Det er faktisk ret simpelt. Du forbereder dig, du præsenterer og så fortolker du på deres svar.

  1. Du starter med at udvikle de spørgsmål, som du gerne vil stille dit publikum. Der er forskellige måde du kan sætte dine spg. Op og forskellige grafiske muligheder. Når du har sat dine spg. Beder du systemet om at generere et link.
  2. I løbet af dine præsentation eller foredrag inviterer du publikum til dit link (de skal ikke oprette sig) men kan med det samme give deres mening til kende og det bedste er at du med det samme kan se deres svar. OG vælge at bruge det i din præsentation, hvis du ønsker.
  3. Når du er færdig kan du download svarene som en rapport og analysere dybere på dem og bruge dem på dine sociale medier evt.

Dette var bare en af mange måder at inkludere dit publikum på og er du Fascinator som arketype, vil denne form formentlig appellere stært til dig.

Held og lykke.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Thomas Rex

Thomas Rex

Thomas er blandt de mennesker i Danmark, der har hørt, analyseret og givet feedback på flest foredrag. Dertil har han selv holdt leveret godt 200 foredrag og workshops indenfor Personligt Lederskab, Goal setting, Networking og selvudvikling

Skriv et svar

Tilmeld dig nyhedsbrevet